ZOmer

De Aletsch Arena is een veelzijdige zomervakantie bestemming. Het is een attractief wandelgebied vlakbij de Aletschgletsjer, welke een wereldnatuurerfgoed van de Unesco is. De uitzichten vanaf diverse punten zijn fenomenaal. 

Ontspanning en recreatie gaan hand in hand met een veelzijdig en actierijke sport- en culturele voorzieningen.

Tijdens de vele bergtochten, op de meer dan 100 kilometer wandelpaden en op 100 kilometer mountainbiketrajecten kan men het unieke berglandschap beleven en energie opdoen. De populairste bestemming voor een dagtocht is de Eggishorn op 2927 m., die men via de kabelbaan uit Fiesch bereikt. “Van de gletsjer tot het water” heet de wandeltocht die in vier uur omlaag loopt vanaf de Fiescheralp. Vanaf de kleine maar schitterende Märjelensee genieten de wandelaars van het fabelachtige uitzicht op het nabije ijsschild van de Aletschgletsjer.

Het naastgelegen Goms dal met de drie bergpassen, de Furka, de Nufenen en de Grimsel, biedt de fietser van alle niveaus, voldoende uitdaging. 

Ook met de trein kan men excursies maken. Fiesch ligt aan het spoortraject van de beroemde Glacier Express, welke Zermatt met St. Moritz of Davos verbindt.

wandelen

klimmen

Raften

skelter

gletsjer tour

paragliding

Golf

mountainbiken

vissen

tennis

activiteiten met kinderen

Zauberwald (Ernen) - avontuurlijke speelbos met doe-activiteiten voor jong en oud. Er zijn vuurplaatsen aanwezig, waar je met de kinderen een worstje kunt grillen.

 

Themenpfad Gogwärgiweg (Lax-FIesch) - een makkelijke vlakke wandeling met tussendoor activiteiten voor de kinderen.

 

Er zijn diverse zwem mogelijkheden in de directe omgeving. In Fiesch, Reckingen Glüringen en in Brig bevinden zich zwembaden. In Geschinen ligt de Geschinersee. 

 

Voor de kinderen zijn er overal speeltuinen te vinden. Veelal zijn er vuurplaatsen en andere sportmogelijkheden. In Fieschertal en bij de landingsstrook voor Münster zijn de favorieten in de omgeving.

 

In Fiesch en in Bettmeralp zijn er mogelijkheden tot klimmen.